Beczka bacowska wędzona
22,00zł
Beczka bacowska – krewny gołki, często mylona z oscypkiem. Choć sposób wytwarzania tych produktów jest podobny, odróżnia je kształt i zawartość mleka. W okresie wypasu owiec, produkuje się je z mleka owczego z domieszką krowiego. Proces wędzenia sprawia, że aromat jest bardziej intensywny, a skórka pysznie twarda. Doskonale smakuje samodzielnie – np. na świeżej kromce chleba lub jako dodatek do mięs czy pizzy.
Beczka bacowska – krewny gołki, często mylona z oscypkiem. Choć sposób wytwarzania tych produktów jest podobny, odróżnia je kształt i zawartość mleka. W okresie wypasu owiec, produkuje się je z mleka owczego z domieszką krowiego. Proces wędzenia sprawia, że aromat jest bardziej intensywny, a skórka pysznie twarda. Doskonale smakuje samodzielnie – np. na świeżej kromce chleba lub jako dodatek do mięs czy pizzy.
Nasze sery powstają z mleka krów i owiec z małych gospodarstw Podhala. Nie produkuje ich maszyna, a ręka bacowska, dzięki czemu każdy produkt jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Tradycyjne metody wyrobu sprawiają, iż waga podana przy produkcie jest przybliżona. Cena dotyczy sztuki produktu, waga produktu może być w rzeczywistości cięższa lub lżejsza o ok. 10%, natomiast zdjęcia mają charakter poglądowy.
Skład | mleko owcze z domieszką krowiego (za wyjątkiem sezonu zimowego), sól, podpuszczka |
Waga | 400 g |