Gołki wędzone
12,00zł – 20,00zł
Gołka – często mylona z oscypkiem. Choć sposób wytwarzania tych dwóch produktów jest podobny, odróżnia je kształt i zawartość mleka. Dzięki 100% zawartości krowiego mleka, konsystencja gołki jest sprężysta. Natomiast procesowi wędzenia sprawia, że aromat jest bardziej intensywny, a skórka pysznie twarda. Doskonale smakuje samodzielnie – np. na świeżej kromce chleba lub jako dodatek do mięs czy pizzy.
Gołka – często mylona z oscypkiem. Choć sposób wytwarzania tych dwóch produktów jest podobny, odróżnia je kształt i zawartość mleka. Dzięki 100% zawartości krowiego mleka, konsystencja gołki jest sprężysta. Natomiast procesowi wędzenia sprawia, że aromat jest bardziej intensywny, a skórka pysznie twarda. Doskonale smakuje samodzielnie – np. na świeżej kromce chleba lub jako dodatek do mięs czy pizzy.
Nasze sery powstają z mleka krów i owiec z małych gospodarstw Podhala. Nie produkuje ich maszyna, a ręka bacowska, dzięki czemu każdy produkt jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Tradycyjne metody wyrobu sprawiają, iż waga podana przy produkcie jest przybliżona. Cena dotyczy sztuki produktu, waga produktu może być w rzeczywistości cięższa lub lżejsza o ok. 10%, natomiast zdjęcia mają charakter poglądowy.
Skład | mleko krowie, sól, podpuszczka |
Waga | 350g (duży) / 280g (średni) / 200g (mały) |